Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený Roastbeef

Autor receptu: Alča621 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Před pečením ten den necháme maso povolit do pokojové teploty. Maso opepříme a osolíme a na másle ci oleji zprudka opečeme z obou stran cca na každé straně 5min. Troubu si rozehřejeme na 150°C. Očistíme mrkev a petrzel , cibuli a rozkrojíme na pulky a polozime na dno pekače. Maso polozíme na zeleninu. Přidame koření a podlejeme vyvarem. Pečeme. Záleží na tom, jak chcete mít maso upečené. My mame radi nekrvave v tomto podaní a spis se rozplyvajici na jazyku. Nejlepe peci na nizsí teplotu a dlouho tzn 150°C cca 2,5h, v případe ze mate radi krvave snízit teplotu az klidne na 100°C. Pokud krvaveho stred masa by mel byt min 50-55 °C - pokud máme teploměr-jehlu na maso je to nejlepší jak poznáme že je ok. Mozne podavat s bramborem, ryzi ci knedlikem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |6. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!