Staňte se našimi fanoušky na:

Penne carbonara

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do osolené vařící vody dáme těstoviny a vaříme o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu. Nakrájíme na drobné kostičky vepřová líčka (nebo slaninu), osmažíme dohněda. Pak vyndáme, do pánve na stejný olej dáme těstoviny, po krátkém osmahnutí zalijeme 1 naběračkou vody, ve které se vařily těstoviny. Pak odstavíme, slijeme (počítáme do deseti) a zalijeme syrovým vejcem, ve kterém předtím rozkvedláme sypaný sýr, sůl a pepř. Vejce se nesmí horkými těstovinami uvařit, ani nesmí zůstat syrová. Na to dáme usmažená líčka (slaninu). Na osobu : 1 hrst těstovin a 1 vejce; dále sušená a solená vepřová líčka (pokud nejsou, tak kvalitní anglickou slaninu, ovčí sýr typu parmazán, sůl a pepř

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |24. září 2013
dobré Odpovědět
jobovab |18. srpna 2013
dobré Odpovědět
Rentiér1946 |22. července 2013
supr Odpovědět
Januse |21. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!