Špagety po boloňsku
100
3
4
Do osolené vařící vody dáme těstoviny a vaříme o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu. Nakrájíme na drobné kostičky vepřová líčka (nebo slaninu), osmažíme dohněda. Pak vyndáme, do pánve na stejný olej dáme těstoviny, po krátkém osmahnutí zalijeme 1 naběračkou vody, ve které se vařily těstoviny. Pak odstavíme, slijeme (počítáme do deseti) a zalijeme syrovým vejcem, ve kterém předtím rozkvedláme sypaný sýr, sůl a pepř. Vejce se nesmí horkými těstovinami uvařit, ani nesmí zůstat syrová. Na to dáme usmažená líčka (slaninu). Na osobu : 1 hrst těstovin a 1 vejce; dále sušená a solená vepřová líčka (pokud nejsou, tak kvalitní anglickou slaninu, ovčí sýr typu parmazán, sůl a pepř