Staňte se našimi fanoušky na:

Pěny na máslové dortíky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • a pepř, podle potřeby sůl
  • nasekaná, podle chuti pažitka
  • asi 1-2 lžíce smetana
  • šunka, tuňák nebo losos, á 200 g
  • strouhaný sýr Gran Moravia, 50 g
  • 200 g riccota

Pracovní postup:

Rozmixujeme 200g šunky (tuňáka nebo lososa) se solí a černým pepřem až do kompaktního krému. Přidáme ricottu (nebo jiný měkký sýr), asi lžíci smetany (nebo tolik, aby vznikla krémová pěna - pozor, aby nebyla tekutá. V případě šunkové pěny přidáme ještě 50g nastrouhaného sýra Gran Moravia. U tuňáka a lososa naopak nasekanou pažitku nebo petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!