Staňte se našimi fanoušky na:

Perlička na másle s červeným zelíčkem

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 lžičky sůl
  • 200 g máslo
  • celá mladá perlička 180 dkg, 1 kus
  • čerstvá nadrobno nasekaná, 2 lžíce petrželka
  • hustý 100 % jablečný džus, 500 ml jablečný mošt

Pracovní postup:

Mladou perličku o váze do 1800 gramů omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i uvnitř. Následně do tělíčka do břišní dutiny vetřeme mírně rozpuštěné máslo a prosypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Potom perličku po povrchu důkladně pomažeme zbylým rozpuštěným máslem. Dáme ji na 12 - 24 hodin před pečením uležet do chladničky. Když nastal čas pečení, připravíme si pekáč a do něj vložíme nepřikrytou odleženou perličku. Předehřejeme troubu, vložíme do ní pekáč s perličkou a pečeme při 175 °C. V horkovzdušné troubě trvá pečení přibližně 50 minut, u jiné déle a vnitřní teplota masa by měla být 85 °C. Během pečení budeme perličku několikráte polévat jablečným džusem, který vytvoří na kůžičce výborné aróma a nádhernou zlatou barvu. Upečenou perličku naporcujeme na jednotlivé díly. Dáme ji na talíře a můžeme servírovat. Perličku doplníme vhodnou přílohou. V tomto případě jsem přistoupila ke staré klasice a podávala perličku s výtečným domácím knedlíkem a s červeným zelíčkem. Polila jsem je vonným výpekem. Jindy vyzvednu chuť perličky jako divočinu ( kterou vlastně je ) a podávám ji s přírodní šťávičkou, s rýží a s brusinkovou marmeládou..... ….nebo také s nádivkou a hustou smetanovo - rybízovou omáčkou.... :-))) Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |31. července 2013
krásná porce Odpovědět
Jan |10. července 2013
nádherný recept, uložím a vyzkouším. díky. :-))) Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |30. června 2013
Děkuji Vám všem za milé hodnocení. :-))) Odpovědět
jana.remkova.7 |30. června 2013
Křepelku už jsem dělala, ale perličku ještě ne. Moc hezký recept.. Odpovědět
Márč |30. června 2013
Opět skvělé na podráždění chuťových buněk, Arabelko,:-))) ukládám...:-) Odpovědět
Lenny |30. června 2013
delikatesa Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!