Mladou perličku o váze do 1800 gramů omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i uvnitř. Následně do tělíčka do břišní dutiny vetřeme mírně rozpuštěné máslo a prosypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Potom perličku po povrchu důkladně pomažeme zbylým rozpuštěným máslem. Dáme ji na 12 - 24 hodin před pečením uležet do chladničky. Když nastal čas pečení, připravíme si pekáč a do něj vložíme nepřikrytou odleženou perličku. Předehřejeme troubu, vložíme do ní pekáč s perličkou a pečeme při 175 °C. V horkovzdušné troubě trvá pečení přibližně 50 minut, u jiné déle a vnitřní teplota masa by měla být 85 °C. Během pečení budeme perličku několikráte polévat jablečným džusem, který vytvoří na kůžičce výborné aróma a nádhernou zlatou barvu. Upečenou perličku naporcujeme na jednotlivé díly. Dáme ji na talíře a můžeme servírovat. Perličku doplníme vhodnou přílohou. V tomto případě jsem přistoupila ke staré klasice a podávala perličku s výtečným domácím knedlíkem a s červeným zelíčkem. Polila jsem je vonným výpekem. Jindy vyzvednu chuť perličky jako divočinu ( kterou vlastně je ) a podávám ji s přírodní šťávičkou, s rýží a s brusinkovou marmeládou..... ….nebo také s nádivkou a hustou smetanovo - rybízovou omáčkou.... :-))) Přeji Vám dobrou chuť.