Hladkou mouku, prášek do perníku, skořici, badyán a moučkový cukr prosejeme na vál. Ve směsi uděláme důlek, nalijeme do něj med, tekuté máslo a vejce. Vypracujeme pěkně pevné nelepivé těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme odležet v chladu alespoň do druhého dne. Pak těsto opět propracujeme, vyválíme na plát, vykrájíme tvořítkem kytičky, nebo panáky či jiné tvary. Rozložíme je na plechu vyloženém pečicím papírem a zvolna upečeme dozlatova. Hned jak je vyndáme z trouby, je potřeme rozšlehaným vejcem. Ozdobíme barevnými lentilkami a necháme vychladnout. Můžeme je také nechat jen potřené vejcem vychladnout a pak ozdobíme bílkovou polevou. Tu necháme zaschnout a perníčky uložíme na několik dní do krabice, aby se rozležely.