Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkové domečky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dávka stačí na tři malé domečky a mísu perníčků. Těsto vykrajujeme nožem podle šablony (tu si musíme udělat) - okénka také. Můžeme i protlačit tvrdým kartonem, ale šablona je lepší :-). Po vyndání z trouby potřeme rozmíchaným žloutkem s trochou vlažné vody, nebo mléka. Polevu jsem udělala ze 4 bílků, 400g moučkového cukru, 2 lžic solamylu a citronové šťávy z 1/2 citronu. Šleháme tak dlouho až se hmota hezky táhne a je hladká, nejsou v ní žádné hrudky. K sobě slepuju čokoládovou polevou. Celý 100% tuk Iva a 4 čokolády na vaření, mícháme ve vodní lázní a pak necháme vystydnout. Hmota má být tuhá, ale aby šla nanášet nožem. Těsto dobře uhněteme rukama na vále, dáme do sáčku a v ledničce necháme asi na půl dne. Před válením necháme těsto vyndané z ledničky cca 2 hodiny odpočinout. Pečeme na 180°C cca 6-8 minut. Po vyndání z trouby potřeme rozmíchaným žloutkem s trochou vlažné vody nebo mléka. Po upečení je dobré dávat pláty na rovný povrch, nejlépe přímo na pracovní desku (případně na prkénko) dokud nevychladnou.Vyšleháme si zdobící hmotu, šleháme tak dlouho až se hmota hezky táhne a je hladká. Připravíme si zdobičku nebo zdobící sáček, při zdobení se fantazii meze nekladou, a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
kymlal |8. června 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!