Těsto: 125g másla, 150g cukru moučky, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 4 lžíce silné černé kávy, 150g polohrubé mouky, 1 lžička prdopeč, 1 lžička perníkového koření,tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Náplň: 350ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150g hořké čokolády, 100g višňové marmelády, 200g okapaných kompotovaných višní Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promísenou s prdopeč a perník.kořením. Dortovou formu (cca 22cm průměr) vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 160° asi 30 minut. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha. Z čokolády nastrouháme pomocí škrabky na brambory hobliny. Vychladlý korpus potřeme po celém povrchu marmeládou a poklademe okapanými višněmi. Celý dort potřeme šlehačkou a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.