Ostrá smažená rýže s krevetkami
60
2
4
Rýžové nudle namočíme na 40 minut do studené vody. Když změknou, vodu slijeme. Připravíme Phad thai omáčku:Tamarind povaříme 10 minut ve vodě, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s palmovým cukrem a rybí omáčkou a pomalu vaříme na hustotu sirupu. Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a uložíme je na talíř. Ve stejném oleji vysmažíme do sucha vejce, přidáme nakrájenou chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, sojové klíčky, nakrájenou pažitku, nudle a orestované krevety. Zalijeme je čtyřmi lžícemi Phad thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše ve woku svaříme. Podáváme s mletými ořechy, polovinou limety a smaženým tofu.