Staňte se našimi fanoušky na:

Pide s kebabem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: 4-6 porcí
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 15 min.
+ kynutí

Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do mísy nasypte droždí, cukr, lžíci mouky a trochu vlažné vody - nechte vzejít kvásek. Přidejte mouku, sůl, olej i zbylou vodu a 4 lžíce jogurtu. Vypracujte řidší těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte v teple vykynout.
  2. Maso nakrájejte a naložte do marinády z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a římského kmínu. Pak ho rozetřete do pekáčku a pečte asi 30 minut na 180°C. Vyndejte z trouby a zvyšte teplotu na 200°C.
  3. Dva plechy vyložte pečícím papírem, těsto rozdělte na poloviny a udělejte z nich na každém plechu placku. Tu potřete jogurtem a posypte semínky. Pečte asi 25 minut
  4. Než se chleba upeče, nakrájejte cibuli, chilli a rajčátka. V jogurtu rozmíchejte česnek utřený se solí.
  5. Zchladlý chleba rozkrojte na čtvrtiny a prokrojte. Zevnitř potřete jogurtem a naplňte masem, zeleninou a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!