Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat. Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka. Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku. Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany. Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni. Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C. Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C. Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut.