Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme. V misce smícháme oba druhy hořčice s červenou sypkou paprikou, chilli papričkou a barevným pepřem. Plátky potřeme touto směsí a vše dáme na 2 hodiny do chladu. Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule, když pěkně zesklovatí, vložíme plátky roštěné. Orestujeme je z obou stran a necháme maso zatáhnout. Podlijeme polovinou zeleniny a nálevu z Moravanky, promícháme s orestovaným masem a nakonec podlijeme vodou nebo vývarem. Vloříme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy. Když je maso měkké, poprášíme vydušenou šťávu trochou mouky, pokud to není nutné, necháme roštěnky bez mouky, jen přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme. /Podáváme bez smetany, jen přírodně, šťáva je velmi chutná, není třeba ji dochucovat něčím jiným, není to s tsk rsdši - jen tak/, bylo by to škoda. Jako přílohu - podáváme houskový knedlík nebo rýži.