Očištěné zelí najemno nakrájíme. Podlijeme je trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi 30 - 35 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout. Mouku prosijeme do mísy. Ve středu vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí smíchané s troškou cukru. Přilijeme také trochu vlažného mléka. Necháme v teple 15 minut vzejít. Pak mouku mírně osolíme, přidáme 2 rozšlehaná vejce, tuk a pomocí mléka zaděláme hladké těsto, svou konzistencí podobné buchtovému. Necháme je pod utěrkou na teplém místě hodinu vykynout. K vychladlému zelí vmícháme nastrouhané maso a vařená vejce. Směs osolíme, opepříme. Těsto rozdělíme na polovice, každou část pomocí hladké mouky rozválíme na plát. Ten rozkrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta dáme nádivku. Těsto přehneme, okraje důkladně přimáčkneme a můžeme je ještě mírně proříznout nožem nebo prostřihat nůžkami. Položíme na plech vyloženým pečícím papírem a necháme 10 minut kynout. Pak pirožky potřeme zbylým vejcem, plech vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Horké můžeme potřít rozehřátým máslem.