V míse vyšleháme žloutky s třetinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna. Postupně vešleháme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme střídavě žloutkovou pěnu a prosátou mouku smíchanou se solamylem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Plát těsta necháme lehce zchladnout, překlopíme ho na čistou vlhkou utěrku, stáhneme z něj papír na pečení, plát i s utěrkou stočíme do rolády a necháme vychladnout.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostičky. V kastrolu svaříme víno s cukrem, přidáme polovinu jablek a rozvaříme je. Pak přidáme zbylá jablka, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a trochu vody a krátce podusíme. Za stálého míchání přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v 0,5 dl vody a mícháme do zhoustnutí.
Piškotový plát rozbalíme, potřeme ho připravenou jablečnou náplní, stočíme do rolády, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme alespoň 2 hodiny v chladu rozležet.