Máslo a 100 g cukru vyšlehejte doběla, přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a dvě vajíčka. Promíchejte a směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou). Pečte 30 minut při 180 °C. Zchladlý korpus podélně rozřízněte.
Ovoce a moučkový cukr dejte do kastrolu, přiveďte k varu a 5 minut vařte, rozmixuje, propasírujte na 250 ml pyré. Želatinu namočte ve vodě a po pár minutách ji vmíchejte do horkého pyré. Nechte vychladnout. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmíchejte do pyré.
Vršek korpusu dejte řezem nahoru na dno dortové formy, na něj dejte ovocnou pěnu, přiklopte spodním dílem řezem na pyré a dejte na 40 minut do mrazáku. Podávejte pocukrované.