Staňte se našimi fanoušky na:

Pistáciové košíčky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z mouky, ořechů, změklého tuku, cukru, žloutku, citronové šťávy i kůry a skořice připravíme vláčné těsto, odložíme do chladna odpočinout. Z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme kousky a vtlačujeme je do tukem vymazaných formiček. Dáme na plech a pečeme na 200°C dozlatova.
  2. Mezitím si připravíme sněhový krém: Bílky šleháme a postupně do nich vmícháme cukr. Když je sníh zpola tuhý, přidáme ocet a šleháme do úplného zhoustnutí.
  3. Vychladlé košíčky opatrně vyklopíme, naplníme zavařeninou smíchanou s rumem, ozdobíme sněhovým krémem a pokrájenými pistáciemi. Dáme ztuhnout do chladna.

Něco navíc:

Sněhový krém vydrží pevný maximálně 4 dny, proto košíčky plňte až těsně před Vánocemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |25. listopadu 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!