Pánev hodně rozpálíme a steaky naložené do oleje rychle osmahneme. Solíme až na závěr, aby sůl nevytáhla z masa šťávu. Po vyjmutí z pánve uchováme v teple po dobu cca 5 minut, aby se šťáva v mase usadila. Uvolněnou šťávu z masa použijeme na přípravu pivní omáčky. Do pánve, ve které zůstaly vonné zbytky po pečení přidáme hrudku másla, lžíci kremžské hořčice, cibuli nakrájenou na kroužky a vše podlijeme pivem. Pivo provaříme s ostatními ingrediencemi a necháme zredukovat (odpařit) do doby, než nám vznikne chutná pivní šťáva. Chutná dobře s dipem s plísňového sýra: nastrouhejte kousek plísňového sýra, spojte ho s kysanou smetanou nebo jogurtem, okořeňte čerstvě mletým pepřem. Servírujte s opečeným bramborem.