Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza Houbová a Vajíčková

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO - Tradiční italský recept: Z droždí, trochy vody, mouky a cukru připravíme kvásek. Když vzejde, promícháme ho se zbytkem mouky, vody a lžičkou soli, vypracujeme těsto a dáme ho na 30 minut kynout. Pak vyválíme 2 placky, průměr 35 cm. Pečeme 15-20 minut na 200°C. HOUBOVÁ 1/2 konzervy loupaných rajčat, 1 zelená paprika, 1 cibule, 2 čerstvé žampiony, 3 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, sůl, olivový olej Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, plátky česneku, osolíme a krátce podusíme. pak směs ochutíme majoránkou a necháme prochladnout. Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou a rozetřeme na těsto. Přidáme paprikovou směs, žampiony nakrájené na plátky, opepříme, osolíme, pokapeme olejem a upečeme. VAJÍČKOVÁ 3 plátky mozzarelly, 1/2 konzervy loupaných rajčat, 1 natvrdo uvařené vejce, 5-6 filátek ančoviček, strouhaný parmazán na posypání, oregano, mletý pepř, sůl, olivový olej Těsto potřeme olejem a rozmačkanými rajčaty, přidáme oloupané vejce nakrájené na kolečka, na menší kousky makrájené plátky mozzarelly a ančovičky, posypeme oreganem, opepříme a osolíme. Nakonec pizzu posypeme jemně strouhaným parmazánem a upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!