Na 2-3 pizzy (pro 2-3 osoby) potřebujeme: Těsto: 250 g mouky hladké Barila 00, 125 ml vlažné vody, 2,5 lžíce EV olivového oleje Sasso, 7 g čerstvého droždí, 1lžičku soli, 1 lžičku cukru Pizza: 100 g prosciutta, 100 g anglické slaniny,1 lžička Extra Vergine olivový olej Peperonccino, 50 g černých oliv, 1/2 plechovky loupaných rajčat Mutti, bylinky: bazalka, oregano, 100 g mozarelly Všechny suroviny smícháme a uhnětěme těsto (použita pekárna: program Těsto ) a necháme vykynout alespoň 45 minut. Z vykynutého těsta vytvoříme 2-3 pizzy, které potřeme olivovým olejem EV Peperonccino. Z rajčatového pyré, bylinek soli a cukru lehce svaříme pyré, kterým plát potřeme. Poklademe šunkou nebo jinými surovinami dle chuti, zasypeme čerstvou bazalkou a dáme péct na dno trouby (elektrické) na 250°C na 5 minut. Potom přidáme nasekané olivy a strouhanou mozzarelu. Dopečeme dalších 5-6 minut. Čas upravíme dle zkušeností s troubou. Velmi důležitý je právě tento uvedený postup při pečení!