Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza Margherita italiana

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Potrebujeme: Cesto:, 5 g droždia, 1 ČL soli, 3 dl horúcej vody, ½ kg polohrubej múky, , 2 konzervy olúpaných paradajok (po 800 g), 300 g syra Mozzarella, čerstvá bazalka (sušená), mleté čierne korenie, soľ, cca 4 PL olivového oleja Ako na to: Cesto: Droždie nechajte napučať v 2,5 dl horúcej vody. Soľ rozpustite vo zvyšnej vode, múku preosejte. Do múky urobte jamku a vylejte do nej kvások. Krátko premiešajte končekmi prstov. Prilejte osolenú vodu a znova premiešajte. Potom intenzívne mieste 5 - 10 min., kým nevznikne pružné cesto. Urobíme z neho 2 bochníky, poprášte múkou a prikryté v nádobe nechajte cesto odpočívať 3 hod. pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke). Paradajky z konzervy nechajte dobre odkvapkať na sitku. Syr pokrájajte na plátky. Ak máte čerstvú bazalku, posekajte ju na drobno. Plech (formu) potrite olejom. Cesto krátko premieste a vyvaľkajte (na priemer cca 32 cm). Jedno cesto dajte na plech, alebo do formy. Obložte polovicou paradajok, osoľte, okoreňte, poukladajte polovicu plátkov syra Mozzarella. Pizzu vložte do rúry na strednú mriežku a pečte 12 - 15min. v rúre predhriatej na 250 °C. Medzitým vyvaľkajte aj druhé cesto a postup zopakujte. Hotovú pizzu posypte bylinkami a pokvapkajte olejom.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |3. července 2013
zkusím Odpovědět
cvrcek |3. července 2013
zkusím:-) Odpovědět
Mona22 |31. května 2013
zkusím Odpovědět
miuka |12. května 2013
zítra vyzkouším Odpovědět
mamina1985 |9. května 2013
ukládám Odpovědět
Lucie10 |9. května 2013
ukládám Odpovědět
Lucie10 |9. května 2013
SUPER Odpovědět
ilja.spackova|3. července 2013
velice jednoduché vyzkouším:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!