Do mísy nalijte vodu, přidejte cukr, 1 lžící mouky a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Pak k němu přimíchejte zbytek mouky, špetku soli, 3 lžíce oleje a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple vykynout.
Mezitím omyjte brambory a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát silný asi 1 cm. Opatrně ho přeložte na plech s pečícím papírem.
V míse rozetřete 2 lžíce oleje a rajčatovým pyré, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Směsí potřete těsto a rozložte na něj plátky brambor. Potřete je trochou oleje, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na kostky a nasypte na brambory. Přidejte na plátky pokrájená rajčata, rozdrobený ovčí sýr a rozpůlené olivy. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-35 minut na 180°C.