Mouku prosejeme, droždí rozpustíme v mléce s cukrem, vzešlý kvásek přilijeme k mouce, přidáme sůl a vypracujeme vláčné těsto, necháme 2-3 hodiny vykynout. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přilijeme 2-3 lžíce vody, osolíme, opepříme a cibuli dusíme cca 10 minut. Nakrájíme slaninu a lehce rozškvaříme na suché pánvi. Rajčata z konzervy necháme okapat a nakrájíme je. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°). Na pomoučněném vále vyválíme z těsta oválný plát. Přeneseme ho na vymazaný plech a několikrát propíchneme vidličkou. Obložíme cibulí, slaninou a rajčaty a pečeme 30-35 minut. Asi 10 minut před koncem pizzu posypeme barevným pepřem a sýrem, můžeme i ozdobit bazalkou.