Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza se smetanovým základem

Autor receptu: Sabouš (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: (Množství surovin je na 2 pizzy.) Do mísy nebo na vál si dáme hladkou mouku, vlažnou vodu, cukr a lžičku soli a rozdrobíme droždí. Necháme tak 10 minut v klidu u tepla a pak těsto propracujeme. Po tom necháme těsto vykynout asi 3/4 hodiny u tepla. Poté si těsto rozdělíme na dva kusy a vyválíme placku libovolné tloušťky, okraje necháme zvýšené. SMETANOVÝ ZÁKLAD: Do misky přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, lžičku soli a nadrobno nastrouhaný hermelín (asi půlku) a eidam (5 dkg) a promícháme. (Rozehřejeme si troubu na 230°C s roštem ve zpod.) Základ rozetřeme na těsto a poklademe šunkou, slaninou, sýry, kukuřicí a posypeme kořením na pizzu. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 200°C a pečeme asi půl hodiny ze zpod a pak 10 minut ze shora. Suroviny můžou být libovolné, podle chuti. Druhé těsto můžete udělat třeba s kečupovým základem a dát jiné suroviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!