Staňte se našimi fanoušky na:

Pizzaaa

Autor receptu: Jirulle (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: kvásek si připravíme z vlažné vody, 2 lžičkami cukru a droždí. Necháme cca 10 - 15 minut kvasit. Z kvásku, mouky, oleje a soli vypracujeme těsto. Nesmí se drolit. Necháme v teplém místě cca půl hodiny až hodinu odpočinout. Mezi tím si můžeme připravit "maglajs" na pizzu. Cibuli nakrájíme na jemno a na olivovém oleji osmahneme, přidáme konzervu rajčat (rajčata loupaná krájená, v Lidlu se dá tato konzerva koupit za 14,-) a posypeme trochu kořením na pizzu (nebo bazalkou a oregánem). Necháme cca 5 minut pobublávat. Těsto po vykynutí lehce rozválíme a poté rukama roztáhneme. Tenkost těsta 2 - 3 mm. Tento základ na pizzu přeneseme na plech, propícháme vidličkou, kraje potřeme olivovým olejem. Dále potřeme rajčaty a klademe na pizzu, co nás napadne nebo co máme doma. Př1.: rajčata, slanina, cibule, kukuřice Př2: rajčata, šunka, žampiony, hermelín, niva, eidam apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |16. června 2013
mám ráda :) Odpovědět
dagmar.vrbicka |10. června 2013
zajímavé Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
Dandik60 |5. května 2013
vyzkouším Odpovědět
oloušek |3. května 2013
mnam Odpovědět
darina.studenkova.5 |3. května 2013
Vypadá to moc hezky :-) Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to moc dobře :-) Odpovědět
|26. dubna 2013
milujeme pizzy, orčo udělám Odpovědět
Peťule.m |18. dubna 2013
mňam :) musím vyzkoušet :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!