Tyčinky bezlepkové
45
3
4
Těsto: 5 bílků, 5 lžic fruktózy, 100g strouhaných mandlí (nebo lískových oříšků), 3 lžíce bezlepkové mouky Promix-Uni, 3 lžíce rozehřátého másla Náplň: 150g másla, 100g fruktózy, 1 žloutek Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přidáme fruktózu, Promix Uni s mandlemi (oříšky) a nakonec lehce vmícháme tekuté, ale ne horké máslo. Na vymaštěný plech tvoříme lžičkou malé hromádky, které pečeme v předehřáté troubě. Hromádky se v troubě rozpustí do placiček. Pečené cukroví nožem lehce sundáváme z plechu a necháme ho vychladnout. Druhý den plníme krémem z másla, fruktózy a žloutku. Po naplnění necháme uležet (já nechávám celý týden).