Staňte se našimi fanoušky na:

Platýz ve smetanové omáčce

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejeme gril a pokud nemáme plátky platýze stažené, stáhneme z nich kůži. na prkénko nasypeme trochu soli (aby maso neklouzalo). Čepel nože zasuneme mezi maso a kůži a od ocasu k hlavě kůži odřízneme. Pevně ji držíme jednou rukou, zatímco druhou rukou řežeme nakloněným nožem jako pilou. Plátky masa potřeme na horní straně rozehřátým máslem a opékáme pod grilem 6 minut. Grilovací pánev odstavíme a každý plátek ryby potřeme crème fraîche a posypeme strouhaným sýrem. Maso vrátíme pod gril a opékáme 1-2 minuty, dokud se sýr neroztaví. Opepříme, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!