Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná pečená krkovička pro rodinu a přátele

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sušené, 1 lžička oregano
  • čtyř barev čerstvě mletý, 1 lžička pepř
  • 1 lžička tymián
  • 2 lžičky sůl
  • plátky, 150 g anglická slanina
  • plátky velice libové, 150 g uzené
  • 150 g brusinkový džem
  • uzený, 150 g eidam
  • nakrájená na plátky, 150 g niva
  • plátky, 1 kus citron
  • 3 lžíce olivový olej
  • čerstvá nadrobno nasekaná, 2 lžíce petrželka
  • nadrobno nasekaný, 1/2 lžíce rozmarýn
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • masový, 300 ml vývar
  • rozdrcený, 10 stroužků česnek
  • krkovice vcelku, 2 kg vepřové

Pracovní postup:

Uvedená množství koření jsou víceméně orientační, protože budeme možná péct krkovičku i jiné váhy, než jsem tady uvedla, můžeme ( ale nemusíme ) si je podle skutečné váhy masíčka přizpůsobit. Vybereme si u poctivého řezníka krásnou, libovou krkovičku vcelku, omyjeme ji a dobře osušíme. Krájíme plátky jako na řízky, ale nedokrojíme úplně do konce. Spodek musí zůstat vcelku. Nasolíme. Připravíme si marinádu ze všech ingrediencí, samozřejmě mimo soli. Pořádně ji rukama vetřeme do masa z každé strany, hlavně mezi plátky. Necháme ji přes noc v chladničce. Když jsme se rozhodli, že budeme v pečení krkovičky pokračovat, vyjmeme ji z ledničky a dáme do pekáče. Do každého zářezu vložíme plátek Nivy a Eidam sýra, anglické slaniny a uzeného masíčka. Nijak s nimi nešetřeme, krkovičku připravujeme pro sebe, pro rodinu a pro přátele. Aby se nám při pečení masíčko nerozjelo, stáhneme je dookola potravinářským provázkem. Podlejeme masovým vývarem a zakryjeme. Pečeme pomalu při 180 C asi 2 hodinky, spíše déle, než míň.. Na konci dopečeme odkryté a máme nádhernou kůrku tmavě zlatou a pěkně do křupava. Nyní je hotovo a můžeme servírovat. Podáváme s rýží a se šípkovou omáčkou, s menší zeleninovou oblohou. Na masíčko položíme k dochucení lžičku brusinkové marmelády a na pokapání k osvěžení kousek citronu. Přeji dobrou chuť !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |8. září 2014
Rozmarýn, všestranná bylinka - hodí se k masům, do paštik, k bramborám, rybám, kořenové zelenině i ovoci (fíky, švestky, meruňky) Odpovědět
kockaviky |30. listopadu 2013
luxusní Odpovědět
Lucinka34 |14. listopadu 2013
uloženo 1+ Odpovědět
biglol |14. listopadu 2013
ukládám Odpovědět
pajunc |28. září 2013
vypadá to úžasně, ukládám!! :) Odpovědět
evahu |13. srpna 2013
lákavé Odpovědět
wieruska |31. července 2013
dobré Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
to bude dobrota Odpovědět
any20 |18. července 2013
super Odpovědět
Januse |16. července 2013
tak to je luxusní recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!