Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl a droždí. Přilijeme olivový olej,vše promícháme a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme těsto, které necháme zhruba hodinku kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme z nich bochánky, které necháme 30 minut v ledničce odpočinout (mezitím si můžeme nastrouhat mozzarellu a žampiony nakrájet na plátky). Z každého bochánku vyválíme kulatý plát. Polovinu každého plátu potřeme drcenými rajčaty, posypeme mozzarellou a poklademe na kousky pokrájenou šunkou, plátky žampiónů a nadrobno nasekaným česnekem. Vše dochutíme bazalkou a oreganem a zakryjeme plátky panchetty. Druhou polovinu těsta přehneme přes náplň a okraje přitiskneme. Calzone položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15 minut na 220 stupňů.