Cibuli oloupeme, omyjeme, nadrobno posekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Pak k ní přidáme mleté maso a za častého míchání ho necháme propéct. V průběhu pečení maso ochutíme solí a pepřem. Celerové řapíky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tymián opereme, osušíme a posekáme. Celer a tymián vmícháme do masa a ještě krátce opečeme. Rajčata omyjeme a seřízneme vršky. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu zachytíme. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou troubu jen na 180°C). Připravená rajčata narovnáme do zapékací formy, naplníme je mletým masem, nahoru rozdělíme rozdrobený sýr a přiložíme vršky. Přilijeme rajčatovou šťávu, osolíme a opepříme. Plněná rajčata opékáme v předehřáté troubě asi 10 minut. Pak je rozdělíme na čtyři talíře a můžeme je ozdobit troškou tymiánu nebo posekanou petrželkou. Jako příloha se k tomuto pokrmu hodí například chlebová placka a kořeněný roketový salát.