Žloutek utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme střídavě moukou smíchanou s kypřícím práškem, mleté ořechy, mléko a změklou Heru, potom rum, trochu citronové kůry, špetku soli a ze všech přísad vypracujeme hladké pevné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Hlubší polévkovou lžíci vysypanou moukouplníme těstem tak, že hmotu plníme těstem tak, že hmotu vtlačíme do lžíce a povrch zarovnáme. Vznikne polovina vejce, kterou opatrně vyklepneme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 - 190°C. Vychladlé poloviyn vajec potřeme rybízovým džemem a plníme žloutkovým krémem: žloutky utřeme s cukrem a škrobem do pěny, přidáme vanilkový cukr, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme přibližně 3 minuty. Pak hmotu necháme s občasným promícháním vychladnout. Změklou Heru (obě složky by měly mít stejnou teplotu) po částech zašleháme do žloutkové směsi. Jednu polovinu vejce potřenou džemem nazdobíme krémem a přiklopíme druhou půlkou. Vejce nakonec posypeme cukrem.