Zeleným paprikám (ne dužnaté) odkrojíme vršky, vyčistíme je od semen a vypláchneme. Mleté maso zalijeme trochou studené vody, osolíme, opepříme, přidáme vejce, najemno nakrájenou jednu cibuli, nevařenou rýži a řádně promícháme. Touto směsí naplníme papriky, odkrojené vršky nedávám, ale neplním papriky příliš - rýže trochu nabude na objemu. Na sádle zpěníme pokrájenou druhou cibuli, vložíme plněné papriky, po všech stranách mírně opečeme a vyndáme na talíř. Cibuli zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak, kuličky nového koření a hřebíček (dávám do nerezového čajítka), sůl, promícháme a když začne vše vařit vložíme plněné papriky zpět. Vaříme asi 20 minut, až jsou měkké, vyndáme je a doděláme omáčku. Přidám podle chuti jemný kvalitní kečup, skořici, perníkové koření, dosolím, přidám cukr a citronovou šťávu. Nezahušťuji. Pokud je třeba - jen trochu škrobové moučky, ale většinou hustota stačí. Nejlepší přílohou je rýže či klasický houskový knedlík.