Ze žampionů odkrojte třeně a klobouky obraťte lupeny nahoru. Ostrým nožem je uprostřed skrojte a s částí lupenů, případně v nich vykrojte mírnou prohlubeň. Tyto odkrojené části jemně posekejte a orestujte v pánvi na cibuli zpěněné na troše másla. Směs osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a hned všechno spojte dopředu připravenou bešamelovou omáčkou. Nádivku promíchejte a odstavte. Hned ji pak můžete rozložit na rozkrojené a osolené žampionové klobouky. Celé vložte do máslem vytřené zapékací misky. Povrch náplně posypte rovnoměrně strouhankou, kterou ještě zakápněte trochou rozehřátého másla. Všechno pak zapečte ve vyhřáté troubě (strouhanka musí na povrchu zezlátnout). Plněné zapečené žampiony můžete podávat s vařeným bramborem.