Plněné smrže
45
0
0
V masu vyřízneme kapsu. Švestky necháme namočené 1/2 hodiny ve víně. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Švestky necháme okapat, rozkrájíme na malé plátky a smícháme s kořením, cukrem, jablky a strouhankou.Maso zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou, ze které ponecháme asi 2 lžíce. Kapsu zašijeme. Na pekáči rozehřejeme tuk a maso ze všech stran opečeme.Přidáme zbytek nádivky, a přelijeme vínem ze švestek. Pečeme v přikrytém pekáči v horké troubě asi 2 hodiny. Poslední půl hodiny sundáme poklici a maso políváme šťávou. Pečeni vyjmeme a dáme do teplého místa. Šťávu zředíme malým množstvím horké vody, v malém kastrůlku necháme přejít varem.