Staňte se našimi fanoušky na:

Plněný krkonošský řízek

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z opláchnutého dílu vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, rozklepeme je doširoka, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme rozetřeným česnekem a plníme směsí: polovinu drobně nakrájené cibulky zpěníme na části tuku, přidáme na nudličky nakrájená játra, krátce osmahneme, opepříme, přidáme kmín, část povařených překrájených hub, proužky kapie, překrájenou zelenou petrželku, zalijeme vejci a necháme srazit. Plněné řízky přeložíme, podle potřeby okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do tukem vymazaného pekáče, mírně podlijeme teplým vývarem. Plněné řízky pečeme v troubě asi 20 minut. Poté do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme potřebnou dávkou vývaru, dochutíme podle potřeby solí a společně podusíme, až je maso měkké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!