Z opláchnutého dílu vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, rozklepeme je doširoka, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme rozetřeným česnekem a plníme směsí: polovinu drobně nakrájené cibulky zpěníme na části tuku, přidáme na nudličky nakrájená játra, krátce osmahneme, opepříme, přidáme kmín, část povařených překrájených hub, proužky kapie, překrájenou zelenou petrželku, zalijeme vejci a necháme srazit. Plněné řízky přeložíme, podle potřeby okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do tukem vymazaného pekáče, mírně podlijeme teplým vývarem. Plněné řízky pečeme v troubě asi 20 minut. Poté do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme potřebnou dávkou vývaru, dochutíme podle potřeby solí a společně podusíme, až je maso měkké.