Staňte se našimi fanoušky na:

Plněný lilek mé snachy

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky rozkrojíme na poloviny a dáme vařit do vroucí vody, vaříme podle velikosti 20-25 minut. Propranou rýži vaříme v jiném hrnci doměkka. Povařené lilky slijeme, opatrně vymačkáme, zbavíme přebytečné vody a lžičkou vydlabeme dužinu. Větší kousky pokrájíme a smícháme s rýží, rajčatovým protlakem a prolisovaným česnekem. Na oleji osmažíme očištěné a na malé kousky nakrájené houby. Přidáme je do lilkové směsi a dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Naplníme poloviny lilků, posypeme kukuřičnou strouhankou, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a obložíme půlkami malých rajčat. Zapékáme 20 minut v předehřáté troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!