Staňte se našimi fanoušky na:

Pněná krůtí roláda

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív si připravíme náplň: očištěnou a opláchnutou mrkev a pórek krátce povaříme v osolené vodě, necháme zchladnout a nakrájíme. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, hrášek scedíme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme spolu s cibulí, přidáme žampiony, mrkev, pórek i hrášek. Směs zalejeme rozšlehanými vejci, která necháme srazit. Opláchnuté a osušené maso rozřízneme tak, aby vznikl plát, pak je naklepeme, osolíme a poklademe připravenou směsí. Zavineme, sepneme jehlami nebo svážeme nití a asi hodinu pečeme. Přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou. Nakonec jehly (nit) odstraníme a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (asi 2-3 mm). Do středu dáme upečenou masovou roládu, zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a zapékáme při vyšší teplotě asi 30 minut dozlatova. Vyndáme a nakrájíme na plátky, ozdobíme hlávkovým salátem a proužky pórku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. listopadu 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!