Nejdřív si připravíme náplň: očištěnou a opláchnutou mrkev a pórek krátce povaříme v osolené vodě, necháme zchladnout a nakrájíme. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, hrášek scedíme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme spolu s cibulí, přidáme žampiony, mrkev, pórek i hrášek. Směs zalejeme rozšlehanými vejci, která necháme srazit. Opláchnuté a osušené maso rozřízneme tak, aby vznikl plát, pak je naklepeme, osolíme a poklademe připravenou směsí. Zavineme, sepneme jehlami nebo svážeme nití a asi hodinu pečeme. Přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou. Nakonec jehly (nit) odstraníme a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (asi 2-3 mm). Do středu dáme upečenou masovou roládu, zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a zapékáme při vyšší teplotě asi 30 minut dozlatova. Vyndáme a nakrájíme na plátky, ozdobíme hlávkovým salátem a proužky pórku.