· Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka, . Rozpalte veliký hrnec a nalijte do něj olej · Cibuli vrhněte do hrnce a osmahněte, během smažení cibuli osolte a opepřete · Jak bude cibule „sklovitá“ dejte na ní nakrájené máslo · Počkat až se máslo rozpustí, když se to bude připalovat, tak to podlijte vodou nebo vývarem · Cibuli moc nemíchejte, jen lehce · Cibuli poté posypte moukou, zalijte vodou nebo vývarem a nechte provařit 10 minut · Do hrnce s cibulí dolijte cca 2 litru vývaru, pořádně zamíchat a přiklopit hrnec pokličkou, .Vhoďte jednou „umytou“ neoloupanou cibuli · Vařit cca 1, 5 hodiny, až se cibule začne „táhnout“ · Polévka musí být hustá a silná . Pokud je polévka moc hustá rozřeďte jí troškou vody · Dochuťte pepřem, solí a cukrem, osmažte tousty · Při podávání vložte osmažené tousty do polévky a posypte sýrem