Staňte se našimi fanoušky na:

Pohanková bašta

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohanka je velmi zdravá, chutná vzdáleně po oříškách a určitě by se dalo experimentovat do nekonečna. Většinou jsem ji dávala do polévky hovězí a rajské nebo pórkové. Ale i jako přílohu k masu se šťávou s výraznější chutí. Dnes jsem si pohrála s kořením a bylinkami a vznikla opravdová bašta, která se dá klidně jíst se zeleninovým salátem, jako vegetariánské jídlo, nebo se může smíchat třeba s rychle osmahnutými masovými nudličkami či k pečenému masu jako my, orestovanou mrkvičkou a zeleným mraženým hráškem či zelenými mini fazolovými lusky a čerstvým utřeným česnekem. Myslím, že i brokolice a strouhaný sýr by nebyly od věci.. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Pohanku dám do hrnce s vodou a nechám nejlépe přes noc nabobtnat. Pak přidám všechny ingredience mimo másla a petrželky. Není třeba dlouho vařit, jen tak propařit, aby se spojily chutě. Přes noc pohanka změkne a hodně nabobtná. Po vypnutí vložím máslo, nechám rozpustit a lehce zamíchám. Pokud je třeba, může se ještě dochutit solí či kořením. Na talíři posypu nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šebi72 |2. ledna 2015
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!