Pro 4 osoby: 400 g kuřecích prsíček, olivový olej extra vergine Dante, bylinky (rozmarýn, bazalka), červená paprika, sůl, pepř Na omáčku: 250 ml zakysané smetany, 50 g čerstvého křenu, sůl, pepř, cukr, škrobová moučka Na polentové hranolky: (příprava viz základní recept) 250 g instantní polenty Molino di Ferro - Instant, 750 ml tekutiny (500ml voda a 250ml mléka), sůl, bylinky Uvaříme polentovou kaši dle základního receptu. Rozetřeme na vymazaný plech ve vrstvě 2-3 cm a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na hranolky, přendáme na vymazaný plech, posypeme bylinkami a hrubozrnnou solí a pečeme 15 min v horkovzdušné troubě na 160°C. Mezitím nakrájíme maso na nudličky, ochutíme solí a bylinkami, případně špetkou červené papriky a prudce orestujeme na 1 lžíci olivového oleje. Uložíme v teple a výpek z masa zalijeme smetanou smíchanou se lžičkou škrobu. Přidáme strouhaný křen, sůl, pepř a cukr dle chuti a lehce povaříme.