Staňte se našimi fanoušky na:

Polenta s kuřecím a křenovou omáčkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 4 osoby: 400 g kuřecích prsíček, olivový olej extra vergine Dante, bylinky (rozmarýn, bazalka), červená paprika, sůl, pepř Na omáčku: 250 ml zakysané smetany, 50 g čerstvého křenu, sůl, pepř, cukr, škrobová moučka Na polentové hranolky: (příprava viz základní recept) 250 g instantní polenty Molino di Ferro - Instant, 750 ml tekutiny (500ml voda a 250ml mléka), sůl, bylinky Uvaříme polentovou kaši dle základního receptu. Rozetřeme na vymazaný plech ve vrstvě 2-3 cm a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na hranolky, přendáme na vymazaný plech, posypeme bylinkami a hrubozrnnou solí a pečeme 15 min v horkovzdušné troubě na 160°C. Mezitím nakrájíme maso na nudličky, ochutíme solí a bylinkami, případně špetkou červené papriky a prudce orestujeme na 1 lžíci olivového oleje. Uložíme v teple a výpek z masa zalijeme smetanou smíchanou se lžičkou škrobu. Přidáme strouhaný křen, sůl, pepř a cukr dle chuti a lehce povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
ukládám si. Odpovědět
Hana S |24. května 2014
nápad Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dobrý Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Velice Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Polentové hranolky? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!