Staňte se našimi fanoušky na:

Polenta s rozinkami a kokosovými chipsy

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bio kukuřičnou krupici pomalu přisypáváme do vařící vody a za neustálého míchání vaříme tak dlouho, dokud kaše nezhoustne (15-20 minut). Dáváme dobrý pozor, abychom polentu nepřipálili. Do hotové kaše rychle zamícháme hrst rozinek sultánek a strouhaný kokos nebo kokosové chipsy, nalijeme do mísy a necháme zatuhnout. Hotovou kaši můžeme polít rýžovým sirupem nebo lehce zasypat hroznovým cukrem. Obměna: Můžeme do polenty přidat nakrájené jablko, vlašské oříšky a posypat černým sezamem (není nutno, můžeme jej nahradit klasickým nebo vynechat úplně). Polentu můžeme dělat i na slano např. se sýrem a posypat tymiánem. Můžeme také koupit instantní polentu, vaření se tak zkrátí na minimum :-).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |12. září 2013
mnam Odpovědět
b* |12. září 2013
neznám Odpovědět
milmach |12. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!