Staňte se našimi fanoušky na:

Polentové sendviče

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na 6-8 ks sendvičů (pro 2-3 osoby) potřebujeme: NA SENDVIČE:1 hrnek instantní bílé/nebo žluté polenty, 3 hrnky vody, 1lžička soli,m 100g sýra Parmigiano Reggiano, 50g másla NA RAJČATOVOU NÁPLŇ:cca 5 sušených rajčat, cca 10ks velkých zelených oliv s peckou v sladkokyselém nálevu - vypeckujeme, 2 lžíce olivového oleje extra vergine¨Bertolli Robusto, 1 stroužek česneku, 1/2 cibule na jemno nasekanou, čerstvé bylinky - bazalka DALŠÍ NÁPLŇ:listy římského salátu, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžička jemné dijonské hořčice Maille Polenta: Svařte 3 hrnky vody se solí, poté ztlumnte oheň a všlehejte postupně metlou 1hrnek instantní polenty. Vařte 1 minutu. Poté vypněte, vmíchejte parmazán a máslo. Případně dochuťe. Hotovou polentu navrstvěte třeba na prkýnko ve vrstvě silné asi 1 cm viz obrázky níže a nechte zcela vychladit. Náplň: Na olivovém oleji orestujte cibulku najemno a česnek, přidejte na jemno nasekaná sušená rajčata a plátky zelených oliv, podlejte trochou vody a duste asi 10 minut pod pokličkou až se spojí chutě a šťávy. Dochuťte bylinkami a udržujte v teple. Dále: Vychladlý plát polenty nakrájejte na čtverce a orestujte z obou stran po asi 5 minutách na olivovém oleji. Když měníte čtverce na pánvi, vyměňte i olej! Vysušte ubrousky a udržujte v teple. Usmažené pláty pomažte salsou umíchanou z majonézy, jogurtu, hořčice a soli (dobře předem vychlazenou), poklaďte natrhanými listy římského salátu, navrstvěte rajčatovou směs a přiklopte druhým plátem polenty. Podávejte ještě teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
jiného Odpovědět
Hana S |24. května 2014
něco Odpovědět
Hana S |24. května 2014
zase Odpovědět
Hana S |24. května 2014
paráda Odpovědět
Hana S |24. května 2014
to je Odpovědět
Alpenrose |23. května 2014
***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!