Kedlubnová (brukvová) polévka
20
1
3
Naprosto jednoduchý vývar pro kojence. Vezmu půl kg hovězí roštěné (pro děti vhodná a zdravá), umyji ji. Oškrábu a umyju mrkve. Vložím do hrnce, zaliju jedním litrem vody. Nechám vařit na mírném ohni 2 hodiny. Jakmile do masa píchnu vidličkou, je měkké, rozpadá se. Mrkev dám do mixéru, rozmixuju na jemno. To samé udělám i s masem. Rozmixované maso (mrkev) poté vložím do tvořítek na led. To stejné můžeme udělat i s nepoužitým vývarem. Jakmile kostky zmrnou, vylupkám je do sáčků, sáčky označím tím, co v nich je a datem, kdy bylo jídlo vyrobeno. Může být používáno 3 měsíce. Mám tak pro dítě nachystané jídlo na dlouhou dobu dopředu, jen uvařím črstvou přílohu.