Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z kuřecích srdíček

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí srdíčka důkladně omyjeme (nic neodkrajujeme), vložíme do tlakového hrnce, přidáme sůl, kuličky pepře, zelené natě a kořenovou zeleninu. Obsah hrnce zalijeme 2 litry studené vody, uzavřeme jej a vaříme 30 - 45 minut. Po uvaření vývar přelijeme do jiného hrnce a dochutíme solí, nebo bujónem. Mírně vychladlá srdíčka očistíme od trubic. Z dostatečně uvařených srdíček jde trubicová část sloupnout prsty. Srdíčka nakrájíme na plátky, lze ponechat i vcelku a přidáme do vývaru. Kořenovou zeleninu také nakrájíme. Polévku na závěr doplníme petrželkou. Polévku můžeme doplnit zvlášť uvařenými těstovinami, strouháním, kapáním, domácími nudlemi, různými knedlíčky, nebo i játrovou zavářkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
stanicka007 |9. června 2013
mňam, ukládám. Odpovědět
Arabela |8. června 2013
Líbí se mi, uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!