Do hrnce dáme kosti, přidáme očištěnou mrkev, petržel, pórek, kapii a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, podle chuti osolíme, hrnec přikryjeme poklicí a vaříme, až je maso na kostech měkké. Polévku ocedíme a uvedeme znovu do varu. Přidáme nasekanou zelenou petrželku a přes cedník na halušky protlačuje játrové knedlíčky. Povaříme asi 3 minuty a přidáme do polévky nastrouhanou uvařenou mrkev a petržel. Maso z kostí obereme a můžeme taky do polévky přidat nebo osmažíme na cibulce a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Játrové knedlíčky: Játra pomeleme na mlýnku, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti mletý pepř a sůl. Přidáme vejce, podle potřeby strouhanku, vše dobře promícháme a necháme chvíli rozležet.