FAZOLKOVÁ BAREVNÁ 1,5 l vody, 200g fazolových lusků, 200g celeru, asi 200g paprika, 100g steril. červených fazolí ve slaném nálevu, asi 80g cibule, asi 80g brambory, 10g oloupaného čerstvého zázvoru, pepř, sůl Fazolové lusky pokrájíme na poloviny, celer na kostičky, cibuli nadrobno a papriku na nudličky. Nakrájenou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme sterilované fazole bez nálevu a najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Povaříme ještě 10 minut, až se brambora rozvaří a polévku zahustí. Nakonec ochutíme tymiánem, osolíme a opepříme. 1 porce: 620 kJ, sacharidy 28g, tuky 1g TUKOŽROUTSKÁ 1,5 l vody, 500g mrkve, 500g syrového bílého zelí, 350g cibule, 200g bílé papriky, 200g loupaných nakládaných rajčat, mletý pepř, sůl Mrkev, zelí, cibuli a papriky bez jádřince nakrájíme na nudličky. Zeleninu dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 20 minut, pak přidáme rajčata a polévku ještě krátce povaříme, osolíme a opepříme. 1 porce: 586 kJ, sacharidy 16g, tuky 1g