Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu, žloutky s máslem a oběma cukry ušleháme do pěny, vmícháme rum. Smícháme mouku, solamyl, mandle a pomalu zapracujeme do vaječné pěny. Pak do ní přidáme sníh z bílků. Na dno rozevíratelné formy (pr.26cm) s pečícím papírem rozetřeme 2 lžíce těsta a pečeme 3-4 minuty na 250°C. Na ně naneseme další 2 lžíce těsta a zase upečeme. Postup opakujeme až spotřebujeme všechno těsto. Formu vyndáme, mírně vychladíme a moučník vyklopíme na mřížku. Džem ohřejeme a moučník potřeme, korpus rozkrojíme na 12 dortových dílů a ty pak rozkrájíme na 5 kousků (špiček) a z poloviny je potáhneme polevou.