Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • živná sůl sůl
  • kvasinky, půl balení
  • 3,5 l voda
  • 0,8 kg cukr krupice
  • 3 kg pomeranč

Pracovní postup:

Recept na 5 litrů - osvěžující klasické nebo šumivé víno: 3 kg pomerančů oloupeme a zbavíme jadérek, rozmačkáme, spaříme 2,5 litry vroucí vody a vylisujeme. Ke šťávě přidáme svařený roztok 0,8 kg cukru v 1 litru vody a 1/2 balíčku živné soli. Po vychladnutí přelijeme do demižonu a přidáme tekuté kvasinky nebo aktivní kvas. Hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem a necháme kvasit. Po vykvašení stočíme z kalů a po ustátí plníme do lahví. Vychladíme a můžeme hned pít. Pokud víno stočíme ještě před úplným dokvašením a naplníme do láhví od sektu nebo jiných silnostěnných láhví, tak nám vznikne domácí osvěžující sekt.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |10. září 2013
super recept ;) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!