Pozn.: Přesné ingredience na výrobu náplně a polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si čtvercovou formu 20 x 20 cm a vyložte ji alobalem tak, že ho necháte kousek přečnívat přes okraje. Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao a sůl. Ve velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo a oba druhy cukru doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí vmíchejte promísené suché přísady. Těsto přendejte do připravené formy a tlakem ruky vytvořte rovnoměrnou hladkou vrstvu. Povrch propíchejte vidličkou. Pečte 25-3.0 minut, dokud nebude těsto pevné na dotek. Nechte chladnout 10 minut. Náplň: Ve středně velkém kastrolku rozpusťte na mírném plameni jemně nastrouhanou pomerančovou kůru (1 pomeranč) a pomerančovou šťávu (125 ml), vodu (125 ml), kukuřičný škrob (50 g) a citrónovou šťávu (1 lžička). Nechte přivést k varu a za neustálého míchání, dokud směs nezhoustne, cca 1 minutu povařte. Odstavte a vmíchejte máslo (1 lžíce) a pomerančovou marmeládu (160 g). Přelijte náplň přes upečené spodní těsto v rovnoměrné vrstvě. Dejte na 5 minut zapéct do trouby. Ve formě nechte zcela vychladnout. Chlaďte pak v lednici cca 1 hodinu, dokud neztuhne. Poleva: V malém kastrolku dejte svařit smetanu (3 lžíce) a kukuřičný sirup (1 ½ lžičky). Odstavte, přidejte nalámanou hořkou čokoládu (90 g) a míchejte ji, dokud se zcela nerozpustí a nebude hladká. Naneste polevu na náplň v rovnoměrné vrstvě. Chlaďte pak v lednici 30 minut. Pomocí alobalu přesahujícího okraje vytáhněte těsto ven z formy a přendejte na kuchyňské prkénko. Nakrájejte na řezy.