Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančový koláč s černým pivem

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Ve šlehači vyšleháme vejce a cukr krystal do husté pevné pěny. Ke konci zašleháme kousek změklého másla. Snížíme obrátky, přidáme černé pivo, kysanou smetanu a obě mouky s práškem do pečiva. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a promícháme. Kulatou dortovou formu střední velikosti vymažeme máslem a dno i boky vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut. Hotový koláč vyndáme a na mřížce necháme 20 minut chladnout. Odstraníme boky formy. Svaříme pomerančový džem s pomerančovou šťávou na hustý sirup. Potřeme povrch koláče a koláč necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |1. ledna 2014
zajímavý recept, vyzkouším Odpovědět
Sofii |1. ledna 2014
Už jsem pekla podobný koláč z černého piva a byl moc dobrý, pivo při pečení zkaramelizovalo a koláč pak chutnal trochu jako perník. Tenhle je ještě navoněný pomerančem, tak to bude o to lepší :o). Dík za recept! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!