Očištěný a omytý pórek pokrájejte na půlkolečka a dejte vařit do osolené vody. Pak můžete připravovat knedlíčky. Na pánvičku s rozpálenou trochou oleje rozdrobte droždí, nechte rozpustit, a chvíli smažte, až se droždí začne znovu srážet. Pak je přesuňte do misky. Horké osmažené droždí vymíchejte, aby zchladlo, přidejte k němu dvě vajíčka a vidličkou vše rozšlehejte. Poté přidejte rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku. Připravte si jíšku na zahuštění pórkového vývaru. Zahuštěnou polévku pak dochuťte muškátovým květem a vmíchejte ve studeném mléce rozkvedlané zbylé vajíčko. Pak v polévce zavařte knedlíčky. Vykrajujte je lžící namočenou v polévce. Knedlíčky povařte asi 5-8 minut. Hotovou polévku podle chuti dozdobte petrželkou.