Roštěnec Uruguay a rozmarýnové brambory
100
1
2
Vinné listy vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Rajčátka omyjeme, česnek oloupeme a prolisujeme. Rybí filety očistíme, nasolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a vsypeme do osolené vroucí vody, asi 7 minut je povaříme. Když jsou poloměkké, scedíme je a necháme okapat. Zapékací mísu vytřeme česnekem a olejem. Vyložíme ji vinnými listy tak, aby přesahovaly i přes okraj. Pak do mísy poklademe brambory, osolíme je, opepříme a zasypeme cibulí. Do mísy přidáme porce ryby, lístečky rozmarýnu a rajčátka. Vše zakapeme olejem a vínem, zakryjeme přečnívajícími vinnými listy. Rybu s bramborami pečeme při 190° asi 30 minut.